Wednesday, January 21, 2015

Mikulás Discó




A gyerekek mellett mi, felnottek is izgatottan vartuk december 6-at, a Mikulas napjat.Nem csak azert, hogy lassuk, milyen sok finomsaggal lesz teli a csizmank, vagy hogy esik-e a ho ezen a napon, hanem azert, mert mar nagyon vartuk az est fenypontjat, a Mikulas discot. Elarulom, nalunk a hoeses sem maradt el, jol megraztam a Mikulas-hoemberes hogombomet es ez maris meghozta a hangulatot. Johetett az ajandekozas, virgacs osztas /persze csak annak, aki megerdemelte/ es kezdodhetett a keszulodes az esti partira.



A Magyar klub szervezeseben, a szokasos helyen /Broadbeach Senior Citizens Centre/ volt a buli. Annak, aki nem kapott delelott a Mikulastol eleg edesseget es meg ehes maradt, az valaszthatott a harom fele magyaros etel es tobbfele sutemeny kozott.

Az elso meglepetes a bejaratnal ert minket, minden felnott kapott ajandekba a szervezoktol egy pohar pezsgot. Ennek nagyon megorultunk, ezt iszogatva meg is jott a hangulatunk es mire az utolso csepp is elfogyott, belevetettuk magunkat a tancolok koze. Es maradtunk is, szinte vegig a tancparketten, ott fogadva az ujonnan megerkezo baratainkat is. Kulon erre az alkalomra repult hozzank Sydnybol a DJ-k gyongye, Gery, aki fergeteges hangulatot varazsolt nekunk a zenejevel. Sikerult ugy osszevalogatnia a dalokat, hogy mindenki megtalalhatta benne a maga kedvencet. Fuggetlenul attol, hogy parban, vagy par nelkul erkeztek a vendegek, itt senki sem erezte magat egyedul. Nagy korok alakultak ki, ahol egyutt roptuk a tancot es enekeltuk a kedvenc slagereinket ismerosokkel es ismeretlenekkel egyutt,  mindegy is volt, hiszen volt egy kozos kapcsolodasi pont, a zene!
 
 

A masodik meglepetes akkor ert minket, amikor minden mulatozo felnottet meghivott Gery, a discos egy kupica palinkara. Aztan meg meg egyre. Ami ezutan jott, azt mar nem is szamoltam. En meg ilyet nem lattam, olyan volt az egesz, mintha valami szuk, csaladias osszejovetelen lennenk, ahol a hazigazda kinalgatja a bulizo vendegeket, hogy meg jobban fokozza a hangulatot! Sikerult is neki, ejfelig szinte mindenki ropta a tancot, a vegen meg vonatozas is volt. Ezuton is szeretnenk megkoszonni Gerynek ezt a szuper Mikulas bulit es hogy ilyen bokezuen gondoskodott " vendegeirol"

 
Aki ott volt, garantaltan nem unatkozott, szerintem nem csak mi tavoztunk azzal a felismeressel, hogy aznap is sikerult uj baratokat szereznunk. Aki pedig nem tudott valamiert eljonni, remelem ez a kis irasom meghozza majd a kedvet ahhoz, hogy a kovetkezo buli idopontjat idoben bevesse a naptaraba, hogy meg veletlenul se szalassza el.

En nagyon orulnek neki, ha meg tobben lennenk ezeken az osszejoveteleken, hiszen nagyon keves alkalom adodik arra,hogy mi, magyarok osszejojjunk, jol erezzuk magunkat egyutt, uj baratsagokra tegyunk szert.
 
 
 

 
 
Meg is ragadom az alkalmat, hogy megkoszonjuk a szervezoknek, Gyongyikenek, Samunak, a konyhai segitoknek, hogy ujra es ujra hozza jarulnak ahhoz, hogy megszervezik, kitalaljak, megvalositjak ezeket a programokat. Es nem utolso sorban azt, hogy minnel szelesebb korben terjesztik, hogy van itt egy kis Magyar kozosseg, akik egyutt szeretik megelni az unnepeiket!
 
Galne Mago Andrea
 

 

 

No comments:

Post a Comment